vineri, 14 iulie 2017

FERICIREA

Nu poți învăța fericirea de la un om. Un om te va ajuta, te va iubi, te va ghida, te va aștepta și ține în brațe când ți-e teamă, dar nu te poate învăța fericirea lui.
Fericirea ta e a ta. E personală. Alegi din simțuri și culori, încerci mii de gusturi și construiești.
Fericirea nu o găsești în cutia poștală. Nu o poți fura, împrumuta sau cumpăra. Dar poți avea noroc de un om bun care te poate ajuta s-o vezi. S-o simți. Un om care te face să crezi din nou. În viață, în iubire, în tine. Nici-o întâlnire nu e întâmplătoare și ne ies în cale oameni care fără ca să știe că pot, vindecă răni care nu se văd.
În viața fiecărui om există cel puțin o persoană care îl iubește din tot sufletul, în ciuda tuturor celor care l-au făcut să se simtă neiubit.
În viața fiecărui om există cel puțin un alt om care îl admiră și care și-ar dori să îi fie alături, în ciuda tuturor celor care îl fac să se simtă mic și neânsemnat.
În viața fiecărui om există oameni care îi sar numaidecât în ajutor, în ciuda tuturor celor care îl doboară.
În viața fiecărui om există o vorbă bună, o mângâiere, o îmbrățișare, un gând frumos, în ciuda tuturor răutăților, invidiei și vorbelor grele aruncate asupra lui.
În viața fiecărui om există măcar un secret pe care îl știe doar el, în ciuda tuturor poveștilor sincere pe care le are de spus.
În viața fiecărui om există oameni care îl învață ce înseamnă prietenia, în ciuda tuturor dezamăgirilor provocate de așa-zișii “prieteni”...
Prietenii? Unii sunt ca norii, veșnic schimbători. Acum aici, lângă tine, mâine mult mai departe. Unii sunt ca valurile, nehotărâți. Vin și pleacă, aduc ceva și iau ceva la schimb. Unii sunt asemeni copacilor, își pleacă urechea după cum bate vântul. Unii (puțini) sunt ca munții, rămân mereu lângă tine și nimeni și nimic nu le poate schimba gândul. Caută munții, dar fii și tu un munte! Dăruind, vei dobândi. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu