vineri, 11 decembrie 2015

Nu înceta niciodată să te oprești din învățat.

Este ca și cum te-ai opri din respirat. Din simțit. Din înțeles lumea așa cum este ea cu adevărat. Lucrurile pe care le înveți ajung într-un final să-ți îndrume pașii spre calea corectă. Uneori, ajung să deschidă uși, să găsească soluții în locul tău, să-ți deschidă ochii asupra vieții tale și a clipei de față. Lucrurile noi ajung să facă din noi oameni de succes, însă numai dacă le dăm voie, numai dacă mergem însetați și înfometați în căutarea lor.
Sunt tot mai mulți cei care sfârșesc prin a renunța la visele lor. Sunt tot mai mulți cei care abandonează înainte de a afla ce pot. Sunt tot mai mulți cei care simt teamă față de necunocut, față de viitor, față de ceea ce poate afla în fața lor. De ce credeți că se întâmplă acest lucru? Pentru că teama este neștiință și invers.
Pentru că ne mulțumim cu puțin din toate nu vom avea niciodată suficient. Mereu vom râvni la bunurile altora, mereu vom fi invidioși și geloși pe succesul altora, mereu vom trăi, dorind în secret ceva mai mult decât ceea ce avem.
E greu să faci față încercărilor vieții dacă nu știi cu ce te confrunți. E greu să nu te împiedici la fiecare pas dacă nu știi pe ce să te bazezi. E greu să nu pierzi în fața celor care știu totul. Chiar și în fața celor care eșuează, pentru că unii dintre ei cad doar ca să se ridice și mai repede. E greu să faci față tuturor celor care vor să fie cu un pas în fața vieții. E greu pentru că tu tot rămâi în spate, în lumea ta comodă și plictisitoare care îți oferă siguranță.
Însă singura certitudine în viață este să cunoști cât mai multe. Să fii dornic să înveți lucruri noi. să pui în aplicare gândurile născute din dorința de a reuși. Să fii în față cu oameni de succes și nu pe rândul din spate cu cei care mănâncă semințe și privesc cum viața trece pe lângă ei.
Dezvoltă-ţi o pasiune pentru învăţare. Dacă vei face asta, nu vei înceta niciodată să creşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu