joi, 20 octombrie 2016

Normalitatea ta ar fi bine sa fie politetea si comportamentul frumos.


Nu te costa nimic sa fii politicos, sa zambesti, sa ramai calm si asertiv, sa-i tratezi pe oameni cu consideratie si respect, indiferent de felul in care aleg ei sa se comporte.
Comportamentul tau vorbeste despre tine, la fel cum comportamentul altor oameni arata felul in care sunt ei structurati in interior.
Dupa cum vezi in jurul tau, oamenii reactioneaza cu agresivitate foarte usor, sunt mai predispusi sa aiba cuvinte si comportamente negative decat pozitive. Poate agresivitatea lor este o maniera de aparare sau poate de atac - se simt atacati si atunci intra in ofensiva sau in defensiva. Insa, atunci cand tu observi un astfel de comportament si stii ca intentia ta nu a fost una negativa, gandeste-te ca ai de-a face cu un om care sufera in interiorul sau, poate are o zi proasta sau cine stie ce alte motive il determina sa fie agresiv.
Un om care clocoteste in interior, care este incarcat de problemele vietii si nu stie inca sa si le gestioneze intr-o maniera constructiva, sau poate un om care se simte indreptatit sa fie agresiv din ratiuni stiute doar de el, va avea tendinta sa reactioneze cu furie, agresivitate, rautate, etc. Nu ajuta la nimic ca si tu sa iti pierzi controlul si sa te lasi atras in realitatea lui negativa. Este lupta pe care acel om o poarta cu el insusi in primul rand, nu are niciun sens sa devina si lupta ta.
Ramai calm si politicos si in fata "furtunii" altor oameni, delimiteaza-ti ferm limitele si granitele de interactiune cu el si nu permite sa fii influentat de cuvintele si comportamentele disfunctionale ale altora.
Comportamentul tau vorbeste despre tine, iar comportamentul altora despre ei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu