vineri, 31 martie 2017

Este greu...

Este greu să nu te lași copleșit de rămășițele zilei de ieri și să pornești cu sufletul de la 0 în fiecare zi.
Este greu să închizi ochii la răutatea și invidia celor din jur și să nu le permiți să-ți murdărească sufletul.
Este greu să faci față vorbelor mincinoase și negative, dar mai ales gândurilor toxice îndreptate spre tine.
Este greu să închizi ochii la nedreptățile care și se fac și să crezi că nu au reușit să-ți corodeze în învelișul subțire al inimii.
Este greu să trăiești fără regrete, fără umbre, fără măști și să mergi cu sufletul despuiat în mijlocul lumii. E ca și cum ai sta complet neprotejat în mijlocul unei bătălii, sperând să nu fii omorât.
Este greu să mai crezi după ce sufletul ți-a fost terfelit nu de una, ci de mai multe persoane.
Este greu să mai iubești, să fii încrezător în cel de lângă tine, să nu te mai temi și să nu te mai ascunzi odată ce ai fost dată deoparte de oameni la care ai ținut.
Este greu să mai stai în picioare după ce ai fost de nenumărate ori la pământ.
Este greu să mai fii tu după atâtea încercări la a fost supus sufletul tău, după atâtea lecții pe care mintea a fost nevoită să le asimileze ca să țină pasul, încât la sfârșitul zilei simți epuizarea străduințelor tale.
Încercând să le ții pe toate strânse laolaltă ca pe un buchet de flori nu reușești decât să-ți obosești sufletul și să-ți epuizezi mintea. Toate gândurile care-ți trec prin fața ochilor, toate întrebările pe care le gândești dar pe care nu rostești cu voce tare, toate visele neîmplinite care s-au ofilit între timp nu fac decât să-ți sădească sămânța îndoielii, să te lipsească de credința în Dumnezeu.
În momente dificile ca acestea singurul tău aliat rămâne Dumnezeu. Oricât de mult am încerca să facem lucrurile fără El, oricât de mult ne-am strădui să avem succes, fără El este inutil.
Așa că nu dispera când ți se pare că nu vei reuși, El vrea ca tu să încerci și să ceri ajutor. Nu te îndoi când când vei vedea că ești singur pe marginea prăpastiei, ci mai privește odată lângă tine. El este acolo cu tine. Ai încredere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu