luni, 26 septembrie 2016

Cateodata...

Câteodată este bine să lași deoparte toate reținerile pe care le ai adunate în suflet și să aspiri la ceva mai mult, la un vis uitat printre gânduri, la o dorință gândită dar niciodată spusă cu voce tare, la o plăcere nevinovată la care te gândești din când în când.
Viața îți oferă momente de seriozitate dar și clipe dulci, clipe minunate și extraordinare cu care să-ți revigorezi sufletul și mintea. Însă, din diverse motive nu vedem la timp clipa, nu prindem momentul și rămânem cu resentimentul, cu gustul amar al întrebării nerostite : „ cum ar fi fost dacă ?” .
Și totuși, de ce trebuie să ajungem la o astfel de răscruce de gânduri cu viața noastră ? De ce nu putem observa la timp minunățiile vieții, de ce nu putem zâmbi atunci când avem prilejul, de ce nu putem simți frumos tot timpul ?
Câteodată, este mai bine să faci cu tot sufletul ceea ce-ți place. Chiar dacă nu ai siguranța totală că este bine ceea ce faci. Ai încredere în instinctul tău, în ceea ce -ți șoptește inima și ia frâiele vieții cu încredere și speranță.
Nu uita că este viața ta cea care trece pe lângă tine, sunt toate momentele în care ai fi putut avea fericirea și mulțumirea sufletească, reușita și armonia mult căutate.
Câteodată este bine să te pui și pe tine pe primul loc. Să te iubești. Să te respecți. Să faci lucruri frumoase pentru dezvoltarea ta ca om, ca părinte, ca femeie, ca iubit(ă), ca cineva care nu doar există ci și simte, se bucură și trăiește viața.
E atât de ușor să lași viața să-ți motiveze deciziile, gândurile, sentimentele. E pe atât de simplu pe cât de complicat în realitate. Pentru că nu băgăm de seamă timpul care se scurge printre întrebări, fiindcă nu realizăm că șansa este chiar clipa de față, pentru că amânăm din lipsă de curaj sau neîncredere multe din lucrurile care ne-ar putea aduce sufletul pe linia de plutire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu