vineri, 9 septembrie 2016

Incearca sa fii recunoscator...

Ce ai zice să începi chiar de azi? Rezervă-ţi o jumătate de oră pe zi în care să te bucuri total de ceea ce ai, să trăieşti cu adevărat o stare de mulţumire interioară. Nu prea găseşti motive? Încearcă să te gândeşti mai bine, să priveşti mai atent şi sigur vei descoperi ceva ce merită recunoştinţă.
Recunoştinţa pentru mâncarea de pe masă, recunoştinţa pentru că ai o casă care te fereşte de capriciile vremii, pentru confortul de care ai parte,fără să te gândeşti la vila cu pis - cină sau penthouse-ul pe care ţi le-ai dori sau la bolidul care să-i facă pe trecători să întoarcă privirea după tine cu invidie.
Recunoştinţa faţă de oamenii care te îndrăgesc. Recunoaşte, simplu, că există cel puţin câţiva oameni pe lume care te iubesc şi cărora le pasă cu adevărat de tine. Recunoştinţa pentru faptul că ai libertatea de a merge unde îţi doreşti, de a-ţi exprima nestânjenit părerile, de a citi orice carte pe care ţi-o doreşti.
Dacă ai un iubit, o iubită sau un prieten, gândeşte-te cu recunoştinţă la bucuria pe care ţi-o aduce în viaţă. Fii recunoscător vieţii pentru amintirile plăcute şi nu te strădui să le uiţi pe cele neplăcute care ţi-au fost hărăzite tocmai pentru a învăţa să fii recunoscător. Fii recunoscător pentru orice te face fie şi doar să surâzi în timpul unei zile, fii recunoscător când vii în contact cu oameni cumsecade, inteligenţi, calzi şi bine intenţionaţi.
Acestea sunt doar câteva lucruri pentru care am putea fi recunoscători vieţii. Sunt doar sugestii. Dar, cu siguranţă, există multe altele. Şi ar fi bine să le descoperim, pentru că recunoştinţa este un mod de a trăi şi de a ne bucura de prezent. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu