vineri, 25 noiembrie 2016

Iubirea - doar o "nevoie" personala sau un dar?

Cu totii ne dorim sa iubim si sa fim iubiti. Este o nevoie fundamental a omului. Insa, ce se intampla cand aceea iubire incepe sa semene cu o obligatie, cand nu te mai simti liber in relatie, liber sa iti exprimi gandurile fara sa fi judecat, fara sa fi etichetat, ci doar ascultat? Ce se intampla cand dispare poate acel foc si ramane baza? Cum este construita baza? Pe ce este construita baza? Personal, asemen baza unei relatii cu fundatia unei casa. Ce se intampla atunci cand fundatia casei nu este construita cum trebuie, cand temelia casei se clatina ? Se darama casa.. la fel ca un castel de nisip...
O relatie in primul trebuie cladita pe stransa legatura de prietenie intre acele doua persoane, cum este iubirea fara prietenie? Fara sa te joci, fara sa razi din diverse motive, puerile poate pentru altii? Cand sti ca trebuie sa ajungi acasa si parca nu ai vrea si totusi trebuie sa te duci.. Ai mai ramane putin sa iei o gura de aer.. un strop de liniste..inainte ca furtuna sa inceapa.
Ce valori este necesar sa aiba o relatie? Poti avea incredere in persoana de langa tine, te cunoaste persoana de langa tine, te respecta, iti respecta spatial personal, iti respecta granitele, nevoile, i le respecti si tu la randul tau? Sinceritatea.. respectul..
Acasa este locul unde trebuie sa te si simti ca acasa, oaza ta de liniste, locul in care ajungi si sti ca esti departe de lume si de rautatile ei, locul in care te cuibaresti dupa o zi lunga si grea. Neintelegeri exista peste tot in lume, viata este un drum in care exista si piedici, insa cum le rezolvi? Se acumueaza si apoi te ajung din urma? Se rezolva si trecem mai departe? Nu exista relatie perfecta, din simplu motiv ca suntem oamenii cu totii, oameni cu diverse pareri, conceptii, convingeri, cu diverse experiente, chiar daca ne asemanm intre noi. A convietui cu cineva intr-un mod sanatos, inseamna a il respecta pe celalalt, a il asculta pe celalalt, a respecta parerile celuilalt, chiar daca nu coincid cu ale tale, a avea o comunicare eficienta, din care ambele persoanele sa traga o concluzie comuna si sa continue drumul mai departe alaturi de celalalt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu