sâmbătă, 12 noiembrie 2016

Nu fugi de realitate!

Ni se întâmplă de multe ori, dar nu sunt mulţi care ar recunoaşte acest lucru. Uneori, oricât de implicaţi suntem în proiectele noastre, se întâmplă să nu avem puterea de a le finaliza. Şi, pentru că e mai uşor şi reconfortant, atitudinea pe care o adoptăm adesea e aceea de a da vina pe oricine, mai puţin pe noi înşine. Putem oare învăţa să ducem la bun sfârşit ceea ce ne dorim? 

Tuturor ni se întâmplă câteodată să renunţăm la proiectele în care suntem implicaţi. Chiar şi când este vorba de ceva ce ne-am dorit cu adevărat. Uneori, lucrurile par să devină mai dificile decât crezuserăm, mai puţin tentante decât am sperat. Grav este însă că, pentru unele persoane, această atitudine poate deveni un mod de viaţă. De ce nu poţi duce la bun sfârşit ceea ce ai început şi cum poti rezolva acestă problemă?
Încetează să fugi de realitate pentru că a finaliza ceva ce ţi-ai propus înseamnă să te confrunţi cu realul. Chiar şi aşa, rezultatele nu sunt întotdeauna sigure şi cum ne-am aştepta pentru că, de multe ori, teama de eşec şi dorinţa de a ne proteja de o de­za­măgire sunt cauzele pentru care a­mâ­­năm sau renunţăm la ceea ce ne-am propus.

Alteori, nu frica de realitate, de rezulta­te pe care le-am putea avea, ne poate face să ne abandonăm planurile, ci teama de noi înşine. În unele ca­zuri, cei care fac acest lucru sunt stăpâniţi de gândul că pot face orice, totul pa­­re posibil atunci când nu a fost încă dus la bun sfârşit. Însă efortul pe care îl presupune fializarea unei activităţi ne face să ne confruntăm cu capacităţile noastre. Păstrarea ei în stadiul de dorinţă ne lasă să credem în continuare că suntem foarte valoroşi. Frica de a greşi ne împiedică să ne con­frun­tăm cu adevăratele noastre calităţi şi defecte, să ne confruntăm, de fapt cu realitatea. Care nu este întotdeauna plăcută şi favorabilă nouă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu