vineri, 13 ianuarie 2017

Nimeni nu este de vina pentru ceea ce simti tu.

Nimeni nu este responsabil de trairile tale.
Nimeni nu te poate face sa te enervezi sau sa ai o criza de furie, de isterie sau orice alta emotie, fara ca tu sa accepti asta.
"Din cauza ta m-am enervat", "din cauza ta tip la tine", "tu ma faci nefericit", "tu ma faci sa te lovesc", "tu esti de vina pentru nefericirea mea", "o sa ma bagi in mormant...", "mi-ai distrus viata", "mi-ai luat cei mai frumosi ani din viata", "tu ma faci sa fiu trist / furios / deprimat, etc.", s.a.m.d.
Toate exemplele de mai sus provin din gandirea unor persoane care nu isi asuma responsabilitatea asupra propriei lor existente si incearca sa-i faca pe altii vinovati pentru ceea ce simt si traiesc.
Toate exemplele (si alte variatiuni pe tema) reprezinta manipulare, santaj emotional prin inducerea de vinovatie sau rusine, si, mai ales, dorinta de control asupra altora.
Un om care gandeste in acest fel este instabil din punct de vedere emotional, nu doreste sa isi gaseasca echilibrul in interiorul sau si se straduieste sa-i determine pe altii sa fie ancore pentru el.
Daca nu-ti place de un om, daca nu te simti bine intr-o situatie, pleaca pur si simplu. Oamenii se comporta asa cum simt si doresc, iar daca tie nu-ti place, este total disfunctional sa ii manipulezi, sa incerci sa-i schimbi sau sa-i santajezi emotional doar ca sa corespunda nevoilor si dorintelor tale egoiste.
Nimeni nu este vinovat sau responsabil de ceea ce simti sau traiesti. Tu alegi sa stai in relatii in care nu te simti bine, tu alegi sa accepti situatii cu care nu rezonezi. Asuma-ti pe de-a-ntregul responsabilitatea vietii si trairilor tale.
Se-ntampla uneori ca doi oameni aparent straini, sa se intalneasca intr-un anumit moment al vietii lor. Doar ei aleg ce fac mai departe: se iubesc si raman impreuna sau isi continua viata singuri pentru ca asteptarile lor de la dragoste sunt mult mai mari. Indiferent de alegerea lor, pentru mine un singur lucru este clar. Dorinta se poate transforma in atractie, atractia in pasiune, pasiunea in dragoste, dar niciodata invers!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu