joi, 27 aprilie 2017

Daca viata ta ar fi o carte…

Te-ai intrebat vreodata ce-ar fi daca viata ta ar fi o carte? Iar tu ai fi autorul acestei carti?
Ce fel de carte ar fi? De aventura, mister, fictiune? Ar avea o scriitura buna? Povestea ar curge lin? Si personajele cum ar fi? Cat de interesante? Dar cum ar fi locul de desfasurare al povestii? Plin de culori, bucurie, amuzament, sau negru si deprimant? Ar exista actiune in cartea ta? Cum s-ar intampla totul? Rapid, incet sau foarte incet?
Daca as alege de pe raft cartea ta as gasi-o interesanta? Mi-as dori sa continuu sa intorc filele si sa vad ce se intampla in urmatoarele capitole? Mi-ar placea personajele din ea? As recomanda cartea unui prieten?
Hai sa ne acordam sansa de a crede ca putem sa ne schimbam povestea. Cum s-ar schimba povestea TA din acest punct? Ai schimba oare personajele? Sau locul de desfasurare? Unde s-ar intampla actiunea de aici incolo? Sau poate ar ramane totul neschimbat? 
Cartea vietii tale
Cartea propriei tale vieti nu este o cartea goala. Nu este nici gata-scrisa cu cuvintele altcuiva. In schimb este jumatate plina, jumatate goala. Este mult mai scurta decat iti poti imagina si mult mai lunga in acelasi timp. Ai putea sa o citesti intr-o singura zi dar iti va lua o viata sa o scrii. Este un infinit numar de pagini pe care nu vei putea sa scrii nici macar un cuvant – sunt paginile dinainte de inceputul cartii si cele de la final. Poti in schimb sa scrii intre capitolele “nastere” si “moarte”.
Aceasta carte poate fi folosita pentru a-ti stabili obiectivele si pentru a-ti monitoriza progresul. Pur si simplu sari cativa ani in avans si incepe sa scrii ce anume doresti sa fii, sa ai, sa faci. Apoi, ia-ti timp sa citesti atent cum punctele de cotitura in viata ta se intampla, cum se intampla si esecurile si cum anumite obiective sunt atinse sau abandonate.
S-au scris multe sfaturi pentru cei care se imbarca in Calatoria Vietii: cunoaste-te pe tine insuti, cauta moderatia in toate lucrurile, fa celorlalti ceea ce ai vrea sa ti se faca tie, fii autentic, urmeaza-ti inima, fii… tot ce poti sa fii…
Desi stim cu totii ca nu exista o anume cale spre succes, calea aceasta arata totusi astfel: stabileste-ti un obiectiv, incearca ceva, esueaza, incearca altceva si repeta din nou si din nou pana cand vei gasi ceva care sa functioneze.
Odata ce ai gasit metoda care functioneaza, continua s-o folosesti pana cand nu mai merge sau pana cand incepe s-o foloseasca toata lumea sau, pur si simplu, pana cand inceteaza sa mai fie amuzant. Apoi incearca ceva nou. Daca te impotmolesti, ramai pe pozitie si da o sansa hazardului sa-ti trimita semne de continuare.
In fine, tot ce e nevoie cu adevarat sa faci e sa-ti dai seama Cine esti si sa Fii Cea mai buna versiune a Ta! Nu-ti pierde timpul creand o copie pala a persoanei pe care ceilalti se asteapta s-o intruchipezi. De ce sa traiesti viata mizerabila a altcuiva cand poti sa traiesti propria ta viata? Fii tu insuti sau mori incercand sa fii!
Viata ta e o carte deschisa, si asta e tot ce e nevoie sa stii. Incepe sa o scrii! 
Ce-ar fi sa incepi prin a scrie urmatorul capitol diferit? 
Cum ar fi sa iei un pix si chiar sa incepi sa scrii? 
Exprima cu Pasiune, Energie si Curaj! 
Creeaza viata pe care vrei s-o traiesti. 
De ce sa nu incepi chiar acum? 
Esti autorul propriei tale vieti! Tu iti scrii propria poveste!
Iata cateva intrebari pentru tine:
1. Care ar fi titlul cartii tale? 
2. Ar citi-o cineva? Cati oameni ar avea-o pe noptiera? Cati ar pune-o in biblioteca personala? 
3. Cum ai vrea sa fie viata ta… din carte? 
4. Cine ai vrea sa fii?
Ia condeiul, pixul, creionul grafic sau o pensula si incepe sa scrii sau sa desenezi cum va fi viata ta… s-ar putea sa se intample!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu