marți, 23 august 2016

Oamenii din viata noastra

Exista oameni care au rolul de ghizi în viata noastra. Acestia apar în momente de dezorientare sau de nevoie, te sprijina, îti arata calea potrivita tie, dar întotdeauna tu esti cel care alege. Pe masura ce înaintezi în drumul tau, ei se îndeparteaza lasând locul altora.
Mai exista oameni care au rolul de “învatatori” pentru ca ei vin sa te învete ceva despre tine. Acestia apar când te astepti mai putin, iar simpla lor prezenta te rascoleste, te coboara sau te înalta, dar lectiile învatate din întâlnirea cu ei sunt foarte puternice. Ei dispar la fel de repede din viata ta precum au aparut, în momentul în care ti-ai învatat lectia.
Si mai exista oameni care au rol de însotitori în aceasta viata, precum îngerii pazitori. Acestia apar atunci când inima ti-e deschisa pentru a-i primi sau pur si simplu i-ai primit ca pe un dar de la mama natura. Ei poposesc mai mult în viata ta, uneori sunt lânga tine întreaga viata, chiar daca nu sunt prezenti fizic.
Asa cum se poate observa, în viata fiecaruia intra si ies oameni de toate felurile, unii grabiti sa plece, altii dornici sa ramâna, precum calatorii din gari sau aeroporturi.
Oamenii vin si pleaca din gara vietii tale. Au trenuri de prins, au vise de atins, lasa-i sa-si urmeze drumul sau sa-si ia zborul dorit. Nu poti trai privind înapoi spre cei care ti-au facut viata mai frumoasa sau mai dureroasa prin prezenta lor. Trecutul e un tren care a plecat de mult…si odata cu el au plecat si ei.Daca ai avut asteptari, e timpul sa le înapoiezi bagajele.
Daca ai fost profund dezamagit, înseamna ca înainte de asta singur te-ai amagit.
Iar daca crezi ca ai suferit din cauza lor, aminteste-ti ca nimeni nu te poate face sa suferi fara permisiunea ta.
Multumeste-le pentru ceea ce te-au învatat si înceteaza sa le mai cari bagajele. Cu zâmbetul pe buze, ureaza-le drum bun!
E timpul acceptarii lucrurilor pe care n-am vrut mult timp sa le recunoastem. Ne privim în sfârsit în oglinda asa cum suntem, nu cum am crezut ca suntem, ne întoarcem la adevarata smerenie si abia apoi putem pasi cu încredere spre o noua viata.
Pentru ca da, ai dreptul sa-ti reînnoiesti viata, sa pui capat relatiilor care nu-ti mai fac bine, ai dreptul sa inviti oameni noi în viata ta, fara atasamente si proiectii asupra lor si ai dreptul sa iubesti fara teama de a gresi din nou!
Caci fiecare greseala sau cazatura te îmbogateste daca îi întelegi rostul, iar greselile odata întelese se transforma în carti de întelepciune.
Curaj, esti pe drumul cel bun!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu