marți, 23 august 2016

Viaţa este un aeroport.

Un aeroport pe care aterizează, fără să ceară voie, fel şi fel de oameni - unii cu gânduri de pace, alţii cu gânduri de răzbunare; unii cu iubire, alţii cu ură; unii care ne aduc daruri, alţii care ne fură cât de mult pot!
Un aeroport pe care aterizează, fără să ne anunţe, probleme, greutăţi, supărări, dar şi fericire, clipe frumoase şi amintiri minunate....
Până când vom înţelege că tot ce aterizează trebuie, la un moment dat, să decoleze; iar cine trebuie să revină în aeroportul nostru, va reveni cu siguranţă!
De multe ori, se întâmplă să dăm afară din aeroportul vieţii noastre exact persoanele sau lucrurile care au aterizat cu gând de pace, care ne-au ajutat să păstrăm aeroportul curat, spălând răul făcut de alţii, uscând lacrimile ce ne-au inundat, lustruind acolo unde alţii au murdărit şi colorând, acolo unde alţii ne-au furat şi ultimul strop de culoare.
Fiind prea preocupaţi să facem curat şi să ne răzbunăm sau să îi urâm pe cei care ne-au călcat aeroportul cu gândul de a-l răvăşi, uităm de oamenii care ne-au ajutat şi care ne-au fost alături la bine şi la rău, chiar dacă nu am ştiut să îi preţuim.
Uităm de oamenii cu adevărat importanţi din voaţa noastră, îi dăm la o parte, le strigăm necazul şi supărarea, lacrimile, pierderile, mizeria, îi împovărăm cu tot ce înseamnă urât în viaţa noastră şi îi învinovăţim pentru ceva ce nu au făcut.
Alegem să îi iertăm o dată şi încă o dată pe oamenii care ne-au murdărit, care ne-au călcat pragul aeroportului fără voia noastră, care ne-au făcut să ţinem la ei, să îi iubim, ca apoi să poată face din noi tot ce vor vrea. Soarta face să îi iubim şi să îi iertăm pe aceşti oameni, în detrimentul oamenilor care ne iubesc cu adevărat, dar pe care îi învinuim şi îi ponegrim.
Ne dăm seama de greşeala făcută doar atunci când suntem părăsiţi de oamenii care au fost ca o rază de lumină, de speranţă, de bunătate şi de iubire în viaţa noastră.
Ai grijă de oamenii care îţi arată prietenie, iubire, sentiment, culoare.
Ignoră oamenii care nu îţi oferă nimic frumos.
Iartă oamenii care ţin cu adevărat la tine. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu